I bil langs Hærvejen

Så er vi på vej. På ferie. En ferie, der blev planlagt sidste år til Kroatien, men som nu bliver en tur langs Hærvejen fra syd til nord. Grunden er Corona, der har gjort livet mere besværligt og lavet regler, der skal overholdes.

Da vi er den slags mennesker, der overholder regler, har vi ringet til Coronahotline, Udenrigsministeriet, Den tyske ambassade og Scandlines, og resultatet er, at vi ikke overnatter i Tyskland, og tager en test inden ankomst til Tyskland og umiddelbart efter returnering til Danmark. Som bliver på den samme dag. Men alt i alt bliver de 180 km vi kommer til at køre fra Puttgarten til Padborg nemmere, end at køre over Langeland, Fyn og Ærø, og hvad vi ellers havde kigget på af veje gennem Danmark til Dannevirke, der ud over at være en landsby i Tyskland også er et 30 km langt fæstningsværk bygget tværs over Jyllands smalleste sted en gang i 4-500 tallet.

I dag er vi på Sydfalster, hvor vi har taget et par overnatninger hos Hans´ søster Hanne, der er keramiker i den hyggelige by Radbjerg. Vi tog Coronatests i Faxe Ladeplads i går og fik også udfyldt dokumentation på papir til udlandsophold, så vi håber vil undgår problemer gennem Tyskland.

Fra Dannevirke til Skagen

Startpunktet Dannevirke ligger som bekendt 40 km syd for den nuværende grænse og vores tur ender i Skagen. Undervejs laver vi afstikkere til venner og familie, men Hærvejen skal være rygraden i vores rejse, som vi har planlagt til at vare to måneder.

Dannevirke regnes for at være Nordens største fortidsminde og blev i 2018 anerkendt som verdenskulturarv.

Så stay tuned. Vi følger op. I morgen tidlig går turen som nævnt mod Rødby, hvorfra vi skal sejle til Puttgarten. Vi er i gang med den store “Jyllands højderygstur”.

 Vi afprøvede taget på Metchi udenfor carportens tag.